Előfizetői tartalom

Az önkéntes nyugdíjpénztár a legnépszerűbb, de meredeken jönnek fel a nyugdíjbiztosítások

Portfolio
A hazai lakosság fele egyáltalán nem rendelkezik nyugdíjmegtakarítással, a fiatalabbak körében pedig még rosszabb ez az arány – derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kutatásából. Némi optimizmusra ad okot ellenben, hogy már minden nyolcadik felnőttkorú havi 10 000 forintot meghaladó összeget tesz félre, és minden tizediknek van nyugdíjbiztosítása. A kutatás eredményei megerősítik az MNB adatait, hogy ugyan az önkéntes nyugdíjpénztárakban van a legtöbb megtakarítónak pénze, a 2014 óta adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítások is egyre népszerűbbek.

Törnek fel a nyugdíjbiztosítások Jelenleg három fontosabb nyugdíjcélú öngondoskodási termék van Magyarországon, melyet az állam is támogat: az önkéntes nyugdíjpénztárak, a nyugdíjbiztosítások, és a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ). A magyar lakosság elsősorban nyugdíjpénztárban takarít meg, az MNB adatai szerint 1,1 millió nyugdíjpénztári szerződés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés