Előfizetői tartalom

Jó hír a nyugdíjra gyűjtőknek: nagy pénzeső jöhet idén

Portfolio
Nagyot mennek idén az önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók, a legjobbak már 20% feletti teljesítménynél járnak. De úgy tűnik, ez sem elég ahhoz, hogy több tagot vonzzon be a rendszer, az MNB friss statisztikái szerint az önkéntes és magánkasszák taglétszáma is folyamatosan csökken. érdekes az is,hogy mindkét pénztár esetében megnőtt a bankbetét és a készpénz aránya a kezelt vagyonon belül.

Folyamatosan csökken a taglétszám Hiába az idei jó befektetési teljesítmény, az önkéntes pénztárak taglétszáma a harmadik negyedévben is tovább csökkent az MNB friss adatai szerint. A tagok száma szeptember végén 1,11 millió főt tett ki, év eleje óta ez több mint 1,5%-os visszaesést jelent a létszámban, havi alapon pedig 0,5%-os csökkenést. Nagyjából állandósulni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés