Befektetés

MKB-Pannónia: Javuló kilátások

Czifra Gábor

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az MKB-Pannónia Alapkezelő írását olvashatják:

"A kereskedelmi háború elhúzódása és a kínai lassulás komoly hatást gyakorolt a kínai import volumenére az elmúlt lassan 2 évben, ami a fejlett országok egy részében komolyan lassulást okozott eddig. A november végéig beérkezett üzleti bizalmi indexek, a német ipari termelés és az ázsiai export-import volumenek is erről tanúskodnak. Az amerikai és kínai viszonyban azonban az ősz folyamán látványos javulás történt, ami elsősorban taktikai megfontolásból következett be, hiszen a jelentősen lassuló kínai gazdaság és a közelgő amerikai választás miatt egyik félnek sem érdek tovább élezni a konfliktust. A befektetők hangulatán ezen kívül a szeptemberi EKB havi 20 milliárd eurós kötvényvásárlási programja is jelentősen javított. Ezzel a lépéssel elismerve, hogy a tartós bizonytalanság és lassú növekedésre kell felkészülni a következő negyedévekben, illetve a német gazdaság az autóipari lassulás miatt komoly strukturális probléma elé nézhet. Ennek ellenére a lazuló monetáris politika, az enyhülő politikai feszültségek, a várhatóan tovább nem romló üzleti konjunktúra az alacsony hozamkörnyezettel karöltve a következő időszakban részvényáremelkedésben ölthet testet, ezért érdemes felülsúlyozni a fejlettpiaci ciklikus és technológiai részvényeket.

A fejlődő részvénypiacok általánosságban kerülendők voltak az elmúlt években, hiszen az erős dollár, a kereskedelmi háború komolyan ránehezedett az eszközárakra. A következő negyedévekben azonban a fejlett piac részvények emelkedésével és a javuló konjunktúrával párhuzamosan végre ez az eszközosztály is jól teljesíthet, így érdemes a likvid eszközökből átsúlyozni a fejlődő részvények eszközosztályába.

A lazuló hazai és nemzetközi jegybanki politika, illetve a növekedési kilátások óvatos javulása a fejlett, hosszú kötvények piacán egyensúlyba hozta a keresleti és kínálati oldalt. Ennek ellenére még mindig 13 trilliárd dollárnyi állami adósságpapír forog negatív hozammal. A kötvénypiaci hozamok a következő időszakban alacsonyabb változékonyság mellett oldalazhatnak, és a tartás, kivárás mellett érdemes letenni a voksot."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
gazdag nyaralás_getty_stock