Előfizetői tartalom

Az erő legyen velünk: jön az új MiFID?

Portfolio
Nagyon találó volt, amikor egy Star Wars hasonlattal kezdte a Financial Times azt a véleménycikkét, amely a MiFID 2 újragondolásával kapcsolatos aggályokat sorolta. Merthogy tavaly év elején lépett életbe, jövőre máris újragondolná a MiFID 2-es szabályokat az Európai Bizottság a befektetők és a nemzeti szabályozó hatóságok sorozatos panaszáradatát követően.

Az Európai Bizottság olyan területeket vizsgálna felül a MiFID 2-es szabályokon belül, mint a piaci adatok költsége, befektetővédelem és a kisebb cégek számára végzett elemzői szolgáltatás. Az új szabályozást eredetileg azzal a céllal álmodták meg, hogy nagyobb védelmet biztosítson a befektetők számára, nagyobb transzparenciát és élesebb versenyt hozzon a tőkepiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés