Befektetés

Sok volt a kezdeti ütés a Wall Streetnek

Portfolio
Érezhető gyengüléssel kezdték a keddi kereskedést a Wall Street vezető indexei, melyek egy százalék körüli mínuszban vannak a félidőhöz közeledve. A vezető papírok között elvétve találni csak átlag feletti teljesítményt, nagy esésből annál több van.

A végére sem állt lábra Amerika

Egész nap komoly mínuszok uralták az amerikai tőzsdét, végül kis szépítéssel a Dow 280 pontos, 1 százalékos gyengüléssel zárt, az S&P-500 és a Nasdaq pedig egyaránt 0,7%-ot veszített. A Dow-komponensek közül az Intel és a Dow vezették az esést, a végére néhány minimális javulás is volt a piacon. 

Nem javul a hangulat

Továbbra is jókora gyengülést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones most 360 pontos, 1,3%-os gyengülésben van, az S&P-500 0,9 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,1 százalékkal áll hétfői záróértéke alatt. 

A keddi kereskedés félidejéhez közeledve a Dow Jones index több mint 400 pontos, közel másfél százalékos mínuszban volt, vagyis folytatódott a hétfőn kezdődött rossz hangulat a tengerentúli piacokon. A többi irányadó index is hasonló teljesítményt mutat: az S&P-500 és a Nasdaq is 1,2%-os mínuszban volt.

A harminc Dow-komponens között alig találni pozitív teljesítményt, néhány esetben már stagnálásnak vagy minimális lecsorgásnak is örülhetnek a befektetők. A negatív oldalon a Dow 3,4%-os esését lehet kiemelni, de a Goldman is majdnem 3 százalékot bukott, és az Apple is a legnagyobb vesztesek között van.

A rossz hangulat oka elsősorban a kereskedelmi háborús feszültségek ismételt éleződése, Donald Trump mai nyilatkozata mindenkit meglepett: az amerikai elnök szerint lehet, hogy csak a 2020-as elnökválasztás után lesz megállapodás Kínával, miközben a piacok egy küszöbön álló egyezséget áraztak már be.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Webp