kanapé_mutargy
Befektetés

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Portfolio
Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyomást kelteni a hozzánk érkezőkben, vagy éppen ízlésünkről és gondolkodásmódunkról, esetleg hangulatunkról szeretnénk kommunikálni, akkor érdemes körülnéznünk a kortárs műalkotások világában - írja a mutargy.com.

A modern stílusban alkotó művészek között is már sokan nemzetközi hírnévre tettek szert, mely által megkerülhetetlen klasszikussá váltak! A választott alkotások megvásárolhatók egy közelgő kortárs aukción.

Egy lakásba megérkezve a leghangsúlyosabb, ám sokszor a legkisebb méretű helyiség az előszoba. Funkciója szempontjából mégis nagyon lényeges szerepet tölt be. A személyes találkozások felütése ez a hely, mely általában kevés, de annál hasznosabb bútorzattal rendelkezik. Ha ebbe az enteriőrbe máris egy festménnyel fogadjuk vendégeinket, azzal elegáns és sokat sejtető képet adhatunk magunkról. Lossonczy Tamás 1968-ból származó műve akár egy kiállítás kezdőképe is lehetne. Ha a kortárs modern irányzatok kronológiáját nézzük, vagy ha az életmű jellegzetességeit szeretnénk egyetlen kompozícióval prezentálni ez a kép igazán találó választás. Az élénk színekkel megjelenített nonfiguratív motívumok szabadjára engedik a fantáziát, melyek egy fantasztikus művészi világba vezetik nézőjüket.

Az otthonok és a társasági élet központja a nappali, ahol szintén inspiratív lehet egy kortárs mű elhelyezése.  Érdemes azonban ilyen terekbe festmények mellett szobrokat is bemutatni. Kiss Dániel alkotása egy rusztikus márvány plasztika, mely egyszerű formavezetésben gazdag szimbolikát mutat. A kompozíció egymásba fonódó ívei összhangban vannak az enteriőr szerepével, ahol a személyes kapcsolatok kibontakozása és az egymásra figyelés van fókuszban. A mű kivitelezése lenyűgöző hatást kelt, ugyanis a nemes márvány lekerekített, légies megjelenítést kapott.

Az étkező szintén meghatározó helyszín a családi élet vagy baráti társaságok összejövetelekor. Itt, egy játékos, jó hangulatú mű sokat tehet a jó közérzet megteremtéséért. Fajó János színes, geometrikus kompozíciói mindig tökéletes választásnak bizonyulnak ezekben a terekben is. Ő az egyik legnevesebb magyar képzőművészünk, akit világszerte ismernek és elismernek, művei pedig valódi licitharcot vívnak ki nemzetközi piacon is az árverések alkalmával. Fajó kompozícióira a letisztultság, élénk színvilág, valamint nemes harmónia jellemző. Fiatalos, modern enteriőrökbe kifejezetten jól installálható bármely kompozíciója!

Időnként mindenkinek szüksége van némi elcsendesedésre és elmélyülésre a mindennapok sűrű teendői közepette. Nádler István festményeinek szellemisége segíthet a befelé figyelő kikacsolódás megteremtésében. Lágy vonalvezetésű akvarellje egy lírai kompozíció, mely a fényből származó finom sárgás, rózsaszínes, melegséget árasztó, tehát bizalomgerjesztő árnyalatokat vonultatja fel. Ezzel együtt filozofikus tartalommal is bír, ugyanis a háromszög egy gazdag jelentéstartalmú forma, melynek gesztusokból álló festői alkotásmódja emelkedettséget közvetít.   

szerző: műtárgy.com

üvegház - Getty-169030923
bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
NYSE, trader, broker, válság