Előfizetői tartalom

Mi tud egyáltalán versenyezni a szuperállampapírral?

Portfolio
Érdekes folyamatok zajlottak 2019-ben a megtakarítási piacon: a MÁP Plusz megjelenésével a különbség az intézmények és a magánszemélyek által elérhető kockázatmentes hozamban sokkal drasztikusabbá vált, az értékesítési számokból pedig az látszik, hogy a teljes piac eléggé megérezte ezt – mondta a Portfolio-nak Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő elnök-vezérigazgatója, aki úgy látja, az új állampapír érdemi versenytársai az ingatlanalapok lehetnek.

A 2019-es év jelentősen átalakította a megtakarítások piacát Magyarországon: mi volt a legnagyobb kihívás az alapkezelők számára? Elsőként a piaci környezetet említeném. Jónéhány éve töretlen az emelkedés a tőkepiacokon, mind a részvény-, mind a kötvénypiacon, ezzel párhuzamosan az ingatlanpiacon is. Ilyen hosszú emelkedés után mindenki vár valamilyen mértékű korrekciót....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés