Befektetés

Feljebb kúszott a Wall Street a jelentési szezon és a nagy megállapodás előtt

Portfolio
Erősödéssel kezdték a hetet a vezető amerikai részvényindexek, egyelőre ugyan nem kirobbanó a hangulat, de optimistán várják a befektetők a szerdára ígért nagy kibékülést az USA és Kína között.

A vége is enyhe plusz lett

A nap végére a Dow Jones index 82 pontos, 0,3%-os emelkedéssel zárt, az S&P-500 0,7 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,3%-kal kapaszkodott feljebb. 

A legnagyobb lendület az Apple és a Cisco papírjaiban volt, ezek 1,5-2%-os erősödése húzta a technológiai szektort, a UnitedHealth viszont több mint 3%-ot bukott.

Hiába a kiszivárgó hírek, kivárnak a tőzsdék

Egyre több sajtóhír jelenik meg a szerdai amerikai-kínai megállapodásról, ilyen például az, hogy az USA leveheti Kínát a devizamanipulátorok listájáról, illetve felújíthatják a rendszeres tárgyalások korábbi menetrendjét. 

A hírek ellenére a Wall Street vezető indexei alig mozdulnak, a Dow most 0,2 százalékos pluszban van, az S&P-500 fél százalékkal áll pénteki záróértéke felett, míg a Nasdaq 1,1%-os pluszban van. 

A hétfői kereskedés félidejéhez közeledve a Dow Jones index közel 60 pontos, 0,2 százalékos emelkedést mutatott a pénteki záráshoz képest. Hasonló mértékben erősödött az S&P-500 index is, mely 0,45%-ot javított, míg a Nasdaq vezeti egyelőre a Wall Streetet felfelé 0,9 százalékos emelkedésével.

Egyelőre elsősorban a szerdai amerikai-kínai békülés határozza meg a piaci hangulatot, a hírek szerint Donald Trump magas rangú kínai küldöttséggel írja majd alá a kereskedelmi háború első fejezetét lezáró egyezményt. A piac hónapok óta megelőlegezte az ezzel kapcsolatos optimizmust, de a szakértők szerint az első fejezet lezárása után sok még a megoldatlan kérdés a felek között.

A Dow-komponensek többsége jó hangulatban kezdte a napot, egyelőre a Dow Chemichal és a Cisco vezeti a piacot felfelé másfél százalék körüli erősödéssel, de jól szerepel a pénzügyi szektor néhány képviselője is, mint a Goldman Sachs és az American Express.

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Szexuális zaklatás és erőszakoskodás a brit Deloitte-nál, kirúgták a tetteseket