mayfair_london_getty_stock
Befektetés

Kihaltak a sztárbefektetők a világon, el kell felejteni a dollármilliárdos fizetéseket

Portfolio
Luke Ellis, a londoni MAN Group vezére szerint az őrült nagy fizetést kapó sztárbefektetőknek műr nincs helye a mai hedge fund iparágban –írja a Financial Times.

A világ legnagyobb tőzsdén kereskedett hedge fundjának, a MAN Groupnak a vezére szerint ma már nincs helyük a sztárbefektetőknek a hedge fund iparágban, sőt, eddigi jelenlétük is csak kárt okozott.

Luke Ellis szerint régen sok hedge fundos a Mayfair mesterének tartotta magát (London leggazdagabb és a világ egyik legdrágább környéke, de ma már ez a felfogás nm visz előre és a jövőben sem fog. Szerinte ma a legjobb portfóliómenedzserek azok, akik kisebb vagyont kezelnek és hatékonyan tudják a munkájukban alkalmazni a technológia adta lehetőségeket.

Lehetsz egészen briliáns abban, amit csinálsz, de nem te leszel az, akiről minden újság írni akar majd, és nem fogsz tudni a fizetésedből szigeteket és magánrepülőket venni – mondta.

A MAN Group egy évtizede vette meg a GLC Partnerst, amely épp, hogy sztárbefektetőiről volt híres. Itt olyan nevek dolgoztak anno, mint Greg Coffey, aki 2007-ben 300 millió dollárt keresett, és még mielőtt elment volna a cégtől, felvett egy 250 millió dolláros bónuszt is. Ott volt még Philippe Jabre, akinek kezelt alapjai a csúcson 7 milliárd dollárt is kezeltek, és Pierre Lagrange, aki a cég társalapítója volt.

Ellis szerint azok a napok, amikor egy hedge fundos éves szinten dollármilliárdot keresett, már elmúltak, már csak néhány olyan név maradt a piacon, például Ken Griffin a Citadelnél, aki ezt még meg tudja keresni.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
embere_frankfurt_reptér_getty_stock