Befektetés

Gyakorlati ismeretek a tudatos műtárgyvásárlóknak – hiánypótló műgyűjtő workshop indul

műtárgy.com
Szeretne műtárgyat vásárolni, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Már meglévő gyűjteményét gyarapítaná, és kíváncsi a lehetőségeire? Elmélyítené műtárgypiaci ismereteit, esetleg szélesítené kapcsolati hálóját? Ha az előbbi kérdések bármelyikére igennel felelt, akkor Önnek is ajánljuk a műtárgy.com és az Art Advisory Budapest által szervezett ART Collector Workshopot, amelyen a szakma legjobbjai lesznek a segítségére a valóban hasznosítható, gyakorlati tudás megszerzésében.

Az immár másodszorra megrendezésre kerülő képzés során a műtárgyvásárlók, gyűjtők olyan gyakorlati központú tudásra tehetnek szert, amely segít nekik eligazodni gyűjteményük gyarapítása és kezelése során. Megtudhatják például, hogy milyen előkészületek szükségesek az aukción és a galériában történő vásárláshoz, vagy hogy hogyan tudják nyilvántartani és megőrizni a gyűjteményüket. Természetesen szó lesz arról is, hogy hogyan lehet kiszűrni a hamisítványokat, hogyan állapítható meg egy adott mű kvalitása, illetve hogy milyen befektetési szempontokat érdemes szem előtt tartani a vásárlás során.  A képzés különlegessége, hogy az egyes, 120 perces alkalmak első felében neves műtárgypiaci szakértők, műgyűjtők, közgazdászok által vezetett interaktív előadáson mélyülhetnek el az adott témában a résztvevők,  a második felében pedig az előre megkapott gyakorlati felkészítő feladatok közös megbeszélésére kerül sor. A szünetekben véleménycserére, networkingre nyílik lehetőség. A második foglalkozás során vezetéssel járjuk be a Gallery Weekend Budapest galériáit.

Hogy kiknek ajánljuk az ART Collector Workshopot? Elsősorban a praktikus tudást keresőknek, akiket foglalkoztatnak a műtárgyvásárlás és a műgyűjtés különböző szempontjai, valamint szeretnének bepillantást nyerni a „kulisszák mögé” is, elmélyítve műtárgypiaci ismereteiket.

2020. márc. 2., hétfő. Létezik-e recept a sikeres műtárgyvásárláshoz? Előadó: dr. Emőd Péter - művészeti újságíró, műtárgypiaci szakértő

A műtárgypiacra belépő, potenciális vevő számos kérdéssel találja szemben magát. Azon túl, hogy mit vásároljon, hol és mennyiért, érdekes lehet az is, hogy mennyire szükséges felkészülnie az adott vásárlásra, vagy mennyire bízhatja magát az intuícióira. Az előadás során az aukciósházak és galériák működésébe, műhelytitkaiba is betekintést nyernek a résztvevők.

2020. márc. 7., szombat. Kortárs galéria séta.

Vezetéssel tekintjük meg a Gallery Weekend Budapest galériáit, megismerkedünk a feltörekvő fiatal tehetségekkel és a már klasszikusnak számító kortárs művészekkel is.

2020. márc. 9., hétfő. A festmények gyakorlati megközelítése. Előadó: Hargitay D. Dávid művészettörténész, festménybecsüs.

Az előadás során arról lesz szó, hogy egy festményt a kezünkbe véve milyen szakmai fogások, árulkodó részletek segíthetnek abban, hogy meghatározzuk a mű eredetét és kvalitását, helyét az alkotó életművében. Mindezekhez arra van szükség, hogy elméleti tudásunkat átültessük a gyakorlatba, ehhez kapnak segítséget a képzés ezen alkalmán résztvevők.

2020. márc. 16., hétfő. Fejlődni emberi dolog – Hányféle úton válhatunk műtárgyvásárlóból gyűjtővé? Előadó: Ébli Gábor, esztéta, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen oktatója, a Design- és művészetmenedzser mesterképzés szakfelelőse. 

Milyen motivációk miatt fordulnak a kortárs művészet felé az érdeklődők, vásárlók? Mikortól számít valaki műgyűjtőnek? Mi a helyzet akkor, ha a gyűjtő véleménye, preferenciái az évek során a megszerzett ismeretek függvényében változnak? Ilyen és hasonló kérdésekről lesz szó az Ébli Gábor által vezetett alkalmon.

2020. márc. 23., hétfő. Te mit választanál? – Kérdések és döntések a kortárs műgyűjtésben. Előadó: Spengler Katalin műgyűjtő.

Spengler Katalin műgyűjtő vezetésével a mindennapi műgyűjtés legizgalmasabb kérdéseivel foglalkozunk. Mi alapján választunk műtárgyat a már meglévő gyűjteményünkbe, vagy épp gyűjteményindító darabként? Szükséges-e arra is ügyelnünk, hogy a birtokunkban lévő művek valamiféle egységbe rendeződjenek? Számos szempontot kell figyelembe vennünk, hiszen egy műalkotás általában hosszú távon válik életünk kísérőjévé, ráadásul az évek múlásával jó esetben egyre jelentősebb értékké is válhat.

2020. márc. 30., hétfő. Befektetési szempontok a műtárgyvásárlás során. Előadó: Kollmann Szilvia közgazdász-művészettörténész, ügyvezető műtárgy.com.

Tekinthetünk-e a műtárgyra, mint alternatív befektetési eszközre? Milyen objektív szempontokat tartsunk szem előtt, ha műtárgyat nem kizárólag esztétikai szempontok szerint választunk? Milyen nemzetközi mutatókat, adatbázisokat hívhatunk segítségül? A résztvevők megkapják A magyar művészek aukciós piaca című kiadványt, és bemutatjuk a kiadvány mögött felépített 50 ezer tételből álló adatbázist, illetve annak legfontosabb mutatószámait. Megnézzük egy-két magyar művész aukciós teljesítményét konkrét példákon keresztül. Elemezzük a szempontokat, amelyek szerint műtárgybefektetési döntést hozhatunk. 

A képzésről további információkat itt talál.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
embere_frankfurt_reptér_getty_stock