Előfizetői tartalom

A legdrágább magyar fotográfusok a nemzetközi aukciós eredmények tükrében

Portfolio
Műtárgykereskedelemre, aukciókra, aukciós rekordokra gondolva általában a festészet jut egyből eszünkbe, holott a kínálat – szerencsére – sokkal színesebb. Itt van mindjárt például a fotográfia, amely egyre népszerűbbé és keresettebbé válik a gyűjtők körében. A fotó már csak azért is számot tarthat az érdeklődésünkre, mert sok magyar származású fotográfus futott be meggyőző nemzetközi karriert és tett szert világhírnévre. Mégis, néhány ismert alkotó egy-két rekordot elérő művén túl kevéssé ismerjük a magyar fotóművészek aukciós piacának számait. Éppen ezért, a 2019 novemberében megjelenő és a Műtárgybefektetési Konferencián bemutatott A magyar művészek aukciós piaca című kiadványában a műtárgy.com több mint 150 fotóművész eladási eredményeinek elemzésével külön fejezetet szentelt a magyar fotóművészek aukciós piacának.

Az adatokból kitűnik, hogy az utóbbi tíz év során a magyar fotóművészek árverések szempontjából legeredményesebb éve 2014 volt, amikor is közel 1 milliárd forint volt az aukciókon értékesített munkák összege.  A kiadványban szerepel a 2008 és 2018 közötti Top20 magyar fotóművész aukciós eredményeit, a 2019 első felének aukciós eredményei alapján Top15 magyar fotóművész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés