Előfizetői tartalom

Művészet testközelből – pillantás a műtermek színfalai mögé

műtárgy.com
Vajon mire gondolt a művész? Középiskolás irodalmi elemzéseink kulcsfontosságú kérdése, amelyre sosem kaphattunk biztos választ. A képzőművészettel sincs ez másként, kutatások, teóriák segítenek egy adott műalkotás megértésében, viszont teljesen aligha tudunk belehelyezkedni a festmény létrejöttének körülményeibe, a korba és a miliőbe, amelyben az alkotás született. A kortárs művészet esetében azonban sokkal közelebb kerülhetünk a válaszhoz, és nem csak azért, mert a művésszel azonos időszakban élünk. Szerencsére arra is megvan a lehetőségünk, hogy ellátogassunk az alkotó műtermébe, megtekinthessük a készülőfélben lévő munkákat és az eladásra szánt kész műveket is, hogy kérdezzünk a művésztől és első kézből nyerhessünk ismereteket a munkamódszeréről, az aktuálisan őt foglalkoztató művészi kérdésekről, témákról és a terveiről is. Látni a helyet, ahol a művész nap mint nap dolgozik, kísérletezik és alkot, már önmagában is tartalmas élményt jelent. Személyiséget kapcsolni a művekhez pedig talán még izgalmasabb.

A kortárs művészet megismerésének egyik legjobb módja lehet a műteremlátogatás, így az Art Advisory Budapest művészeti tanácsadói az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több alkotó műtermébe juthassanak el az érdeklődők. Folytatva tehát a népszerű műteremlátogatás sorozatát, a szervező műtárgy.com a művészek mögött álló galériákkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés