Befektetés

17 új ETF jön be a magyar piacra

Portfolio
17 új ETF-et (tőzsdén kereskedett alap) hoz be a magyar piacra az Amundi Alapkezelő, az MNB már regisztrálta az alapokat - derül ki az alapkezelő közleményéből.
Új befektetési irányokról, alapokról és az alapkezelők jövőjéről is szó lesz a Portfolio március 10-ei IWS konferenciáján. Regisztrálj még ma!

Az ETF-ek, azaz az indexkövető, tőzsdén kereskedett befektetési alapok célja, hogy a lehető legpontosabban lemásolják benchmark indexük teljesítményét, emelkedés vagy esés esetén is. Kombinálják az indexált alapok előnyeit (azaz, hogy megfelelnek az európai UCITS IV rendeleteknek) a részvényekével (könnyű őket megvásárolni és eladni). Népszerűségük egyik kulcsa, hogy passzívan kezeltek, így kezelési költségük nagyon alacsony.

A csomagban olyan ETF-ek lesznek, mint egy európai, illetve egy globális indexhez kötött smart beta alap; illetve tematikus alapok, mint az FTSE ingatlan indexét követő Európai Ingatlan Részvény ETF, vagy az S&P Luxury indexe által lefedett luxus termékeket gyártó, illetve forgalmazó cégek részvényeit követő ETF. A kötvény szegmensben a változó kamatozású amerikai vállalati kötvényeket vagy az inflációhoz kötött amerikai kötvénypiacot lefedő ETF-eket hoznak be. 

Korábban már írtunk arról, hogy az BÉT-en is elérhetőek már ETF-ek a magyar befektetők számára, de az alapkezelők kínálatában itthon egyelőre nem sok ilyen alap szerepel.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Lakner_László_Metamorfózis-egyszer_aztán_később_Virág_Judit_Galéria