varga mihály_mti
Befektetés

Megszólalt Varga a nyugdíjkötvényről - Új részletek derültek ki

Portfolio
Többek között a nyugdíjkötvényről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter egy interjúban. Van pár újdonság: a végső simításokat végzik a konstrukción, minél fiatalabb korban lesz érdemes elindítani, versenyképes lehet a MÁP+-szal és nem gondolkoznak adókedvezményben hozzá, így Varga szerint nem fogja kiszorítani a nyugdíjpénztárakat.
A magyar megtakarítási piac aktualitásai, így a szuperállampapírral kapcsolatos fejlemények is terítéken lesznek a Portfolio március 10-ei IWS konferenciáján. Ne maradj le róla, gyere el te is! Részletek itt:

Többek között a nyugdíjkötvényről beszélt Varga Mihály az mfor.hu-nak adott interjúban. A konstrukcióval kapcsolatban a pénzügyminiszter kiemelte:

  • A nyugdíjkötvény elindításával részben az a cél, hogy egy olyan terméket dobjanak piacra, amelynek kamatozása versenyképes a szuperállampapíréval.
  • Magánszemélyeknek tervezik a nyugdíjkötvényt, tehát pénztárak nem fogják tudni azt vásárolni ügyfeleiknek.
  • "Olyan konstrukciót szeretnénk bevezetni, amelyik annál kedvezőbb feltételekhez juttatja a vásárlót, minél fiatalabb korban, minél hamarabb vásárol be a papírba" - mondta Varga, hozzátéve, hogy kellő rugalmasságot akarnak biztosítani, ami lehetővé teszi, hogy bármikor ki lehessen egészíteni a megtakarítást, az ügyfél igényétől függően.
  • "Mivel továbbra is adókedvezmények társulnak a NYESZ-hez és a nyugdíjpénztári megtakarításokhoz, nem számítok arra, hogy a nyugdíjkötvény a MÁP Pluszhoz hasonlóan átrendezné ezt a területet. Az lesz a szerepe, hogy kiegészítse az eddigi kínálatot" - hangsúlyozta a miniszter.  Ezek alapján úgy tűnik, a kormány nem tervez a nyugdíjcélú termékek adókedvezményes feltételein változtatni. Varga elárulta azt is, hogy jelenleg nincs tervben, hogy a nyugdíjkötvény után is hasonló adókedvezményt biztosítsanak
  • Minimum 10 év lesz a lekötési kötelezettség a nyugdíjkötvénnyel, de a végleges simításokon még mindig dolgoznak.
A magyar megtakarítási piac aktualitásai, így a szuperállampapírral kapcsolatos fejlemények is terítéken lesznek a Portfolio március 10-ei IWS konferenciáján. Ne maradj le róla, gyere el te is! Részletek itt:

Címlapkép: MTI Fotó/Soós Lajos

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Lakner_László_Metamorfózis-egyszer_aztán_később_Virág_Judit_Galéria