Wall Street
Befektetés

Ma is zuhantak az amerikai tőzsdék, történelmi mélyponton a 10 éves hozam

Portfolio
Miután egyre több európai országban és az Egyesült Államokban is több tucatnyi új koronavírus fertőzöttet mutattak ki, az amerikai részvénypiacok is újabb zuhanás produkáltak a keddi kereskedés során, azaz folytatódott a hétfői mélyrepülés. Akkora volt a menedékkeresés és a gazdasági lassulásra készülés a befektetők körében, hogy az amerikai 10 éves államkötvény hozama minden idők legalacsonyabb szintjére süllyedt ma. A negatív gazdasági hatásokra készülve az olajpiacon is újabb esés következett ma be, és még az aranyat is megütötték.

Még az arany is szenvedett

Kissé 50 dollár alatt ragadt kedd késő estére is az amerikai WTI olajfajta árfolyama, azaz 3,2%-os esést produkált ma. Az arany tegnap 1689 dolláron újabb 7 éves csúcsra ért, azóta azonban szenvedett és ma 2,2%-os eséssel 1638 dolláron "zárt". Úgy tűnik, hogy a mai pánik még az aranynak sem kedvezett, hanem csak az amerikai kötvényekbe menekült a tőke: a 10 éves kötvényhozam késő este is 1,33%-nál van (-4 bp) a ma elért 1,315% körüli történelmi mélypont után. 

Csúnya maradt a vége is

3,1%-os, 878 pontos zuhanással, a 200 napos mozgóátlag alatt, 27082 ponton fejezte be a kereskedést a Dow Jones részvényindex, azaz két nap alatt mintegy 6%-ot "dobott le magáról" a világ egyik legfontosabb mutatója a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos piaci pánik miatt. Az S&P 500 index szintén 3,1%-os zuhanással 100 pontos mínuszban állapodott meg 3126 pontnál. A Nasdaq 2,8%-os hanyatlással 8965 ponton zárt.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ez így nagyon csúnyának néz ki

Az 1000-1000 pontos tegnap és mai szakadással a Dow Jones index nemcsak az emelkedő trendvonalon esett át, hanem a technikailag szintén fontos 200 napos mozgóátlagon is, ami 27300 pont körül húzódott. Ha így zár ma az index, akkor az technikailag tényleg nagyon csúnyán néz ki, igaz közben a napos RSI már a masszív túladottságról árulkodik 25-ös értékkel.

Nem sikerült a felállás, megint 1000 pontos mínusznál a Dow

Az imént már 27300 pontig sikerült emelkednie a Dow Jones indexnek, de most megint 27100 pontnál mozog az index, azaz újra 1000 pontos mínusznál, 3,1% körüli zuhanásnál járunk. Az S&P 500 és a Nasdaq 2,6-2,6%-os esést produkáltak ma eddig.

50 dollár alá bukott az olaj

Az amerikai kontinensen irányadó WTI olajfajta hordónkénti ára az imént 50 dollár alá bukott, hiszen ma is 3% feletti zuhanást produkált. Ez kéthetes mélypontot jelent. 49,4 dollár alatt egyéves mélypontról beszélhetnénk.

Újabb 1000 pontos zuhanásból próbál felállni a Dow Jones

A 28100 pont körüli ma délutáni nyitás után az elmúlt percekben már 27100 pont alatt is járt a Dow Jones, azaz a tegnapi 1000 pont feletti zuhanást ma újabb hasonló mélyrepülés követte. Az utóbbi bő negyed órában próbál ebből a csúnya teljesítményből felállni a Dow Jones egy fordulósnak tűnő gyertyával, de korai még azt kijelenteni, hogy ez sikerül is. Összességében 2 nap alatt 5% feletti a vezető részvényindexek zuhanása és jóval többet buktak így az indexek, mint amennyit az első másfél hónapban idén emelkedtek.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma is zuhannak az amerikai tőzsdék, történelmi mélyponton a 10 éves hozam

Az amerikai járványügyi központ adatai szerint immár 53-nál jár a koronavírusban megbetegedett amerikaiak száma, akik közül a legtöbben arról a hajóról származnak, akik Japán partjainál két hétig karanténban voltak. Néhány beteget még a kínai Vuhan városából hoztak az Egyesült Államokba és egyelőre csak 2 olyan beteg van, aki ténylegesen az Egyesült Államokban fertőződött meg az emberről-emberre terjedő vírus nyomán.

Ezek a hírek és az európai fertőzési terjedés, a várt jelentős gazdasági hatások együttesek folytatódó menedékkereséshez járultak hozzá az amerikai piacokon is, noha a nyitás környékén még némi bizakodás övezte a hangulatot.

A Dow Jones részvényindex jelenleg már közel 600 pontos mínuszban, 2,1%-os zuhanásnál jár a tegnapi 1000 pont feletti zuhanás után, az S&P500 2%-os, a Nasdaq 1,8%-os hanyatlásnál jár.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A 10 éves amerikai államkötvényhozama a mai kereskedés során 6 bázisponttal 1,32%-ig bukott, ami minden idők legalacsonyabb szintje és a jelentős gazdasági lassulás/recesszió árazását tükrözi. A 3 hónapos kincstárjegy hozama ugyanis még 1,53%-nál jár, az 1 évesé 1,33% körül, azaz negatív a hozamgörbe. A 2 éves papíré 1,19%-on.

A menedékkeresés jegyében az arany árfolyama elvileg emelkedne, de ma azt is adják a befektetők: 1,6%-kal 1648 dollárra bukott, az olaj árfolyama pedig a gazdasági lassulásra felkészülés miatt ma kereken 50 dollárig bukott, azaz 2,6%-ot esett.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
orban varga penzugyi akciocsoport koltsegvetes
koronavirus
maradj ottho
sebastian kurz ausztria
koronavirus franciaorszag
traders
tanker_olaj_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci trendeket és extrém árfolyammozgásokat azonosítunk.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Wall Street