Befektetés

Nemzetközi kiállításmustra – 8 izgalmas külföldi tárlatot ajánlunk

műtárgy.com
Az év elején általában körbenézünk, hogy milyen kiállítások várhatók szerte a világban. Minden évben van néhány olyan tárlat, ami annyira nagyszabásúnak vagy izgalmas koncepciójúnak tűnik, hogy elgondolkodunk rajta, érdemes lenne úgy szervezni az utazásokat, hogy felkereshessünk belőlük párat. Ahogy látjuk, idén sem lesz ez másként, olyan színes a választék, hogy bízunk benne, ajánlónkban mindenki megtalálja a kedvére való eseményt.

Christo et Jeanne Claude. Paris! Centre Pompidou, Párizs, márc. 18. – jún. 15.

A land art műveket létrehozó művészházaspár, Christo és Jeanne Claude talán leginkább a körbekerített szigetek installációiról és a Reichstag becsomagolásáról ismert. 1958 és 1964 között a párizsi Diadalív közelében éltek, és annak becsomagolásáról is készítettek terveket. Ez a projekt idén szeptember 19. és október 4. között meg is fognak valósulni, előtte pedig a Centre Pompidou kiállítást rendez, amelyben elsősorban a művészek Franciaországban töltött éveire fókuszálnak majd.

Előkészítő vázlatok a párizsi Diadalív becsomagolásához. Fotó: André Grossmann; © Christo

Artemisia. National Gallery, London, ápr. 4. – júl. 26.

Artemisia Gentileschi nevével az utóbbi időben sokszor találkozhattunk. Művei rendre jó eredményeket érnek el az aukciókon, de ennél is jobban érdekli ma a közönséget, hogy nőként hogyan lehetett sikeres művész a 17. századi Európában. Vajon mennyiben másak az általa készített, addig jellemzően férfiak által ábrázolt bibliai témájú festmények? A londoni National Galleryben önarcképei mellett az egyik legátütőbb erejű munkájának, a Judit lefejezi Holofernészt címűnek két változata is ki lesz állítva.

2 (2)

Artemisia Gentileschi, Judit lefejezi Holofernészt, 2. változat, 1614-1620 k., Uffizi

Raphael. National Gallery, London, okt. 3. – 2021. jan. 24.

500 éve hunyt el az itáliai reneszánsz egyik legkiválóbb alakja, a halálakor mindössze 37 éves Raffaello Sanzio. Ebből az alkalomból a londoni National Gallery elsőként mutat be a művész teljes életművét áttekintő tárlatot. A festményeken, rajzokon túl az építészet, költészet, szobrászat területén végzett munkái, valamint falikárpitjai és nyomatai is ki lesznek állítva.

Raffaello Sanzio, Alexandriai Szent Katalin, 1507 k., National Gallery, London

David Hockney: Drawing from Life. National Portrait Gallery, London, febr. 27. – jún. 28.

A National Portrait Gallery David Hockney rajzaiból rendez kiállítást. Több mint húsz éve ez az első tárlat, amely a művész ezen munkáit vonultatja fel. Az 1950-es évektől egészen napjainkig készült műveken Hockney saját magát, illetve a hozzá közel állókat örökítette meg. A körülbelül 150 kép egy része magángyűjteményekből érkezik majd.

4 (2)

David Hocney, Önarckép, 2012. márc. 14. (iPad-on készült rajz kinyomtatva). © David Hockney

Gerhard Richter: Painting After All.The MET Breuer, New York, márc. 4. – júl. 5.

A 88 éves Gerhard Richter korunk egyik legjelentősebb és legsikeresebb művésze, akinek a munkáira tömegek kíváncsiak, legalábbis erre következtethetünk az elmúlt években megrendezett Richter-kiállítások látogatószámaiból.  A Metropolitan Museum of Art hat évtized több mint száz alkotását vonultatja fel retrospektív tárlatán, köztük olyanokat is, amelyek még sosem voltak kiállítva.

5 (1)

Gerhard Richter Ice, 1981. Forrás: Collection of Ruth McLoughlin, Monaco Gerhard Richter 2019

Beethoven moves. Kunshistorisches Museum, Bécs, márc. 25. – júl. 5.

A bécsi Kunshistorisches Museum igazán gondolatébresztő kiállítást rendez idén tavasszal: kontextusba helyezi Beethoven életművét, méghozzá úgy, hogy párbeszédet kezdeményez a zeneszerző művei és más művészek alkotásai között. Az intézmény hisz abban, hogy Beethoven személyisége és zenéje kimeríthetetlen inspirációforrás. Goya, Caspar David Friedrich, John Baldessari, Rodin, Rebecca Horn, Anselm Kiefer, Turner - csak néhány név azon alkotók közül, akiknek a munkáival találkozhatunk.

John Baldessari (1931–2020), Beethoven’s Trumpet (with Ear) Opus # 133, 2007. Fotó: Timo Ohler © John Baldessari Courtesy of the artist, Sprüth Magers and Beyer Projects

The Torlonia Marbles: Collecting Masterpieces. Musei Capitolini, Róma, ápr. 3. – 2021. jan. 15.

A görög és római szobrászat szerelmeseinek kihagyhatatlan ez a római kiállítás. A Torlonia-család 620 darabból álló szoborgyűjteményéből 96 kerül bemutatásra idén. Ezek az alkotások fél évszázadon át nem voltak elérhetőek a nyilvánosság számára. A családi gyűjtemény a világ legértékesebb antik művészeti magángyűjteményének számít. Az olasz állam hosszú éveken át sikertelenül próbálta meggyőzni a családot arról, hogy biztosítsák a műalkotásokhoz való hozzáférést, Alessandro Torlonia 2017-es halálával viszont a helyzet úgy tűnik megváltozott.

Old man from Otricoli © Fondazione Torlonia. Fotó: Lorenzo de Masi

Van Eyck: an Optical Revolution. Museum voor Schone Kunsten, Gent, febr. 1. – ápr. 30.

A Van Eyck munkásságát bemutató kiállítás már látogatható Gentben. A tárlat az egyik legnagyobb, amit eddig a flamand mester műveiből rendeztek, a neki tulajdonított munkák (20 db.) több mint a fele ki van állítva, köztük olyanok, amelyeket nemrég restauráltak, például a Genti oltár külső táblái.

Jan van Eyck, Portrait of a Man with a Blue Chaperon, 1428-30 k.

Szerző: műtárgy.com

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
vadász