norvég alap_saját
Befektetés

Kiadó az ezermilliárd dolláros állás, de egy nő se jelentkezett rá

Portfolio
Vezetőt keresnek a világ legnagyobb állami alapjához, az 1100 milliárd dollárt kezelő norvég vagyonalap által meghirdetett állásra nyolcan jelentkeztek, és nincs köztük egyetlen nő sem – írja a Bloomberg.

A jelentkezők közül az alap mostani vezérigazgató-helyettese, a 49 éves Trond Grande tűnik a legbiztosabb befutónak, ő irányíthatja majd a maga nemében a világ legnagyobb befektetőjének számító alapot.

Az alapot több mint 10 éven keresztül Yngve Slyngstad irányította, most azonban új vezetőt keresnek. A jelentkezési határidő már lejárt, az ezermilliárd dolláros állásért nyolcan szálltak ringbe, de közöttük mindenki férfi, holott Norvégia az egyik olyan ország a világon, ahol a női egyenjogúságot nem csak a szavak tükrözik (lásd politikai szerepkörök).

Az alapot felügyelő Norges Bank Investment Management a múltban többször is kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy milyen kevés a nő a vagyonalap felsővezetői pozícióiban. A 12 fős vezetőségben mindössze 3 nő foglal helyet.

 Az állásra több olyan jelentkező is van, akik az alapon belül töltenek be valamilyen pozíciót, hogy végül ki lesz a befutó, az az év első felében már kiderülhet.

A korábbi tájékoztatás szerint valószínűtlen, hogy a norvég vagyonalap következő vezetője a norvég régión kívülről jönne, mivel a vezetővel szemben elvárás, hogy jól ismerje a norvég embereket, társadalmat és legalább egy skandináv nyelven beszéljen.

A norvég média Grandet tartja a legesélyesebb jelöltnek, aki már 2011 óta tölti be a vezérhelyettesi posztot. Slyngstad tavaly jelentette be, hogy megválik posztjától, a jövőben az alap londoni, és egyben első megújuló energiás infrastrukturális beruházását felügyeli majd.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
vadász