FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Lerántotta a leplet az MNB: ennyit gombolnak le rólad a nyugdíjkasszák

Közzétette az MNB az önkéntes nyugdíjpénztárakra vonatkozóan is a megtakarítási célú életbiztosításoknál már évek óta elérhető Teljes Költségmutatókat (TKM), ezzel nemcsak egymással, hanem fő riválisukkal, a nyugdíjbiztosításokkal is összehasonlíthatóvá váltak a nyugdíjkasszák, bár a két számítási módszertan enyhén eltér. A TKM-számokból kiderül: a nyugdíjpénztárak 10 éves időtávon 0,33-2,55%-os éves költséget vonnak el, ami jellemzően alacsonyabb, mint a nyugdíjbiztosítások 1,89-5,69%-os terhelése.

Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020 A nyugdíjpénztárak is ott lesznek a Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020 konferencián. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Itt vannak a TKM-értékek 2019 októberében jelentette be az MNB, hogy kiterjeszti a megtakarítási célú életbiztosításoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés