budapest_shutterstock-20170310
Befektetés

Elárulták a profik, mibe érdemes most fektetni

Portfolio
Elstartolt a Portfolio Investment, Wealth and Savings konferenciája, ahol a befektetési és megtakarítási piaci szakemberek mondják el véleményüket arról, mi várható idén a tőkepiacokon, mibe érdemes fektetni, és szó lesz arról is, hogy alakul a magyar megtakarítási piaci szereplők jövője, illetve milyen újdonságokra lehet számítani a privátbanki szektorban.

Zajlik a portfóliómenedzserek panelbeszélgetése a Portfolio IWS konferenciáján

5panel

Forradalmi innovációk döntik le a bankok és a befektetési szolgáltatók közötti falakat

A befektetési szolgáltatók és letétkezelők dolgát jelentősen megkönnyítő innovációkról, döntéstámogató rendszerekről és PSD2-es szolgáltatásokról, valamint a bankszámlák és a befektetések közötti fal leomlásáról is szó volt a Portfolio IWS konferenciájának digitalizációs szekciójának négy előadásában.

Tovább a cikkhez

Megszólaltak a profik: ezek lesznek a jövő befektetései

A digitalizáció, a környezettudatosság és a Z-generáció előretörése lesz a legnagyobb trend a következő években, egyre több olyan alap elérhető már a piacon, amely ezeket a ciklikus szakaszokon átívelő változásokat igyekszik meglovagolni. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján a magyar befektetési szakemberek a befektetések jövőjéről beszéltek.

Tovább a cikkhez

Gyökerestül megváltozhat a magyar privátbankok élete

Számos változás söpör végig a magyar privátbanki piacon: egyre több a digitalizációt követelő fiatal ügyfél, egyre népszerűbbek a környezettudatos befektetések és átalakulóban vannak a privátbanki szolgáltatások költségszerkezetei is. A magyar privátbankok nincsenek még kutyaszorítóban, de a következő 5-10 évben számos működési alapelvet át kell gondolniuk, hiszen a menő iroda, a kávé és a titkárnő nem fogja megtartani örökre a vagyonos ügyfeleket – hangzott el mindez a Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020 konferencián.

Tovább a cikkhez

Nem biztos, hogy évekig velünk marad a szuperállampapír

Megoszlik az alapkezelői szektor képviselőinek véleménye arról, hogy megverhető-e a szuperállampapír által kínált 5%-os hozam. Van, aki szerint a befektetési eszközök megfelelő kombinációja megugorhatja ezt a feladatot, van, aki szerint a portfóliómenedzserek következő generációja hozza majd el a változást, és van olyan is, aki szerint egész egyszerűen nem verhető az 55 befektetési alapokkal. A Portfolio IWS konferenciájának alapkezelői paneljében szó volt arról is, hogy a világ nagyon gyorsan tud változni, ahogyan az emberek hozzáállása is, így könnyen lehet, hogy pár év múlva a MÁP+ már nem is lesz a befektetési térképen.

Tovább a cikkhez

Mibe menekítsük a pánik elől a pénzünket? Válaszolnak a profik

A volatilis tőzsdei időszakban több alternatív eszköz is menekülő útvonalat jelenthet, ilyenek lehetnek a nyersanyagok és az ingatlan is. A Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020 konferencián előadó szakemberek elmondták, hogy az aranypiac tovább emelkedhet, a palládiumot érdemes lehet shortolni, az ingatlanok ára nyáron ismét emelkedésnek indulhat, az olajpiac pedig az idei évben jó eséllyel 30-40 dollár / hordó árfolyamon marad.

Tovább a cikkhez

Betört Magyarországra a világhódító befektetés - A magyar alapoknál is változások jönnek

Egyre népszerűbb befektetési szempont ma már az ESG, a fenntarthatósági szempontok nemcsak a lakossági ügyfelek, hanem az intézmények számára is kulcsfontosságúak. Itthon azonban még csak nagyon kevés cégnek van ESG-minősítése, ezen a téren még lenne hova fejlődni. A Portfolio IWS konferenciájának ESG-befektetésekről szóló szekciójában szó volt arról is, hogy a hazai befektetési alapok életébe is betör az ESG, mégpedig úgy, hogy a BAMOSZ-nál minden alapot minősíteni fognak ezen szempontok mentén.

Tovább a cikkhez

Óriási fiskális stimulus, fizetés nélküli szabadság – Így lehet túlélni a koronavírust, de fél szívv

Érdekes és dinamikus párbeszéd alakult ki a Portfolio IWS konferenciájának első, makrogazdasági témákat felölelő panelbeszélgetésében. A beszélgetést nem meglepő módon a koronavírus és annak gazdasági hatásai vitték el. A Virovácz Péterből, Zsiday Viktorból, Tardos Gergelyből és Regős Gáborból álló szakértő gárda kitért többek között arra, hogy fél szívvel fél karantén nem elég, világméretű karantént kellene bevezetni. Ahhoz, hogy nem menjenek csődbe a cégek, óriási fiskális stimulusra van szükség, de elhangzott az is, hogy legyen már recesszió végre.

Tovább a cikkhez

Sötétben tapogatózunk még a koronavírus hatásaival kapcsolatban

A koronavírus komoly hatásokkal lehet a világ piacaira, a konkrétumokkal kapcsolatosan ráadásul még a sötétben tapogatózunk, hiszen senki nem tudja még, hogy milyen hosszú lesz a járvány lefolyása és milyen hatással lesz a keresletre, kínálatra. Ilyen piaci körülmények közt jó döntés lehet ciklusokon átívelő, tematikus alapokba fektetni – hangzott el mindez a Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020 konferencián.

Tovább a cikkhez

Elindult a Portfolio befektetési és megtakarítási konferenciája!

Címlapkép: Shutterstock

Ez lesz az új módi a szuperállampapírnál? - Gyengén indult a március is

Azok után, hogy februárban indulása óta a leggyengébb értékesítési hónapot zárta a szuperállampapír, márciusban is gyengén kezdett: a friss adatok szerint múlt héten összesen 44,5 milliárdot jegyeztek le a papírból, ami az eddig mért második leggyengébb hét. Az értékpapíradatok alapján azonban továbbra is az állampapírok az egyetlenek, amelyek érdemi megtakarítást tudnak bevonzani a lakosságtól.

Tovább a cikkhez

Sok pénzt vesztettek a magyarok: megsínylették a koronavírus-pánikot a legnagyobb alapok is

A legnagyobb abszolút hozamú alapok is megsínylették az utóbbi hetek piaci kilengéseit, a Citadella kivételével mindegyik vizsgált alap hozama negatív idén.  A koronavírus egyértelműen rányomta bélyegét a piacok teljesítményére, ez pedig a profi befektetőknek is feladja a leckét. A legnagyobb magyar alapoknak sem áll jól a szénája, egy olyan alap sincs köztük, ami érdemi hozamot tudna felmutatni a befektetőknek.

Tovább a cikkhez
Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ray dalio bridgewater