Előfizetői tartalom

Gyökerestül megváltozhat a magyar privátbankok élete

Portfolio
Számos változás söpör végig a magyar privátbanki piacon: egyre több a digitalizációt követelő fiatal ügyfél, egyre népszerűbbek a környezettudatos befektetések és átalakulóban vannak a privátbanki szolgáltatások költségszerkezetei is. A magyar privátbankok nincsenek még kutyaszorítóban, de a következő 5-10 évben számos működési alapelvet át kell gondolniuk, hiszen a menő iroda, a kávé és a titkárnő nem fogja megtartani örökre a vagyonos ügyfeleket – hangzott el mindez a Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020 konferencián.

Gyurkó Dániel, az Union elemző-portfóliómenedzsere arról beszélt, hogy miért éri meg privátbanki ügyfélként egyszeri díjas unit-linked biztosítást kötni. A szakember szerint hamis az a piaci paradigma, hogy a unit-linked életbiztosítás drága, rengeteg költséget tartalmaz és nincs semmilyen előnye, csak a biztosítóknak jó. Gyurkó Dániel az UL-ek fő előnye, hogy más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés