Előfizetői tartalom

Hatalmasat zuhant a Supra, mi lesz vele? Reagált az OTP

Portfolio
Nagyot esett a koronavírus-pánik és az orosz-szaúdi olajháború miatt több magyar befektetési alap, köztük az OTP Supra, a legnagyobb magyar abszolút hozamú alap is, amely egy nap alatt közel 14%-os mínuszba került, ezzel az év eleje óta már 27%-os mínuszba fordult. Az OTP Alapkezelő higgadtságot javasol és elkötelezett a veszteség ledolgozására „racionális kockázatvállalás mellett,” illetve egy rendkívüli hírlevelet is küldtek ügyfeleiknek, melyben a veszteség okairól és következményeiről értekeznek. Az alapkezelő arra számít egyébként, hogy 35-40 dollár / hordó körül stabilizálódik az olajár és egyelőre még nem válnak meg a veszteség oroszlánrészét okozó olajkitettségüktől.

A hétfői tőzsdei pánik több magyar befektetési alap árfolyamát is megtépázta, a pénteki zárástól a hétfői piaczárásig olyan alap is akadt, amely több mint 20%-ot veszített az árfolyamából. Az egyik a tíz legnagyobb esést elszenvedő alap közül az OTP Supra volt, Magyarország legnagyobb abszolút hozamú alapja, amely 13,87%-ot esett egy nap alatt. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés