Előfizetői tartalom

A magyar alapkezelők felkészültek a koronavírusra – De mi lesz a pénzünkkel?

Az utóbbi hetek heves tőkepiaci mozgásai miatt a magyar befektetők között is akadt olyan, aki sok pénzt vesztett befektetési alappal, igaz, jelenleg nem lehet egyetlen olyan befektetési alapot sem nagyon kiemelni, amelyről bizton állítható, hogy biztonságban tartja a megtakarításunk: az egyik percben esnek, a másikban pedig már emelkednek a részvényindexek, és ugyanez igaz a kötvénypiaci hozamokra vagy éppen az aranyra is. A magyar alapkezelők a Portfolio-nak küldött válaszaikban kiemelik, hogy bár elkerülhetetlen némi tőkekivonás, az ügyfelek bíznak bennük és abban, hogy hatékonyan tudják kezelni a kockázatokat ilyen időkben is. Válaszaikban kitértek arra is, milyen intézkedéseket hoztak meg eddig működési oldalról a koronavírus miatt.
Hogy és hol lehet most befektetési alapot venni? A jó hír az, hogy az alapkezelők többsége kiterjedt forgalmazói hálózattal bír, sőt, sok esetben saját online felületeiken keresztül is árulják befektetési alapjaikat, így az alapkezelőnél vagy egyéb bankoknál, brókercégeknél is megvehetőek az alapok – ezek többségénél szintén opció a online befektetési alap vásárlás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái