bernard arnault getty editorial
Befektetés

A koronavírus miatt ő vesztette el a legtöbbet, de most sok pénzt nyert Európa leggazdagabb embere

Portfolio
Egy nap alatt 11 milliárd dollárt sikerült nyernie a részvénypiacok menetelésén Bernard Arnault-nak, Európa leggazdagabb emberének. A koronavírus terjedése különösen rosszul érintette pénzügyileg a luxustermékeket tulajdonló mogult, senki sem vesztett annyi pénzt emiatt a világon, mint ő – írja a Bloomberg.

Tegnap sikerült kicsit visszanyernie Európa leggazdagabb emberének abból a pénzből, amit a koronavírus miatt elvesztett eddig: a tőzsdék kedvezőbb irányú mozgásán 11 milliárd dollárt keresett. Bernard Arnault olyan luxusmárkákat tulajdonol, mint a Louis Vuitton vagy a Christian Dior, nem meglepő módon azonban igencsak betett az üzletnek a világjárvány.

Persze a francia üzletember sem tétlenkedik, konglomerátumát bevetve orvosi maszkok millióinak szállításában vesz részt, ezeket a kínai beszállítóktól hozza be Franciaországba. Sőt, egy Orleans-i Dior parfümöket gyártó vállalatát átalakította kézfertőtlenítő-gyártó céggé, legalábbis ideiglenesen.

Tegnap az amerikai tőzsdéken pozitívabb volt a hangulat, miután abban bíztak a befektetők, hogy sikerül megállapodni egy nagy amerikai gazdasági mentőcsomagról (ez valóban meg is történt). Ennek hatására a Christian Dior és az LVMH részvényárfolyama is erősödött, ezen pedig 11 milliárd dollárt keresett egy nap alatt az üzletember (nem realizáltan).

Arnault vagyona tavaly annyival nőtt, mint senki másnak a Bloomberg Billionaires Index 500-as listáján, de a koronavírus kirobbanásával vagyona idén eddig már több mint 35 milliárd dollárral csökkent.

Arnault után tegnap Warren Buffett nyert a legtöbbet a listán 6,5 milliárd dollárral, Amancio Ortega pedig közel 6 milliárddal lett gazdagabb. Mindezzel együtt is a világ 500 leggazdagabb embere év eleje óta már több mint ezermilliárd dollárt vesztett vagyonából.

Címlapkép: Christophe Morin/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos