Előfizetői tartalom

Izzik a népharag: tényleg a shortosok rövidítik meg most a befektetőket?

Portfolio
Ha valami hirtelen nagyon megváltozik negatív irányban, akkor előbb-utóbb az emberek, a hatóságok, és természetesen a politikusok is szeretnek bűnbakra vadászni. Nincs ez másként a nagy tőzsdei esések esetében sem, a befektetők keresik az okát, hogy miért vesztettek pénzt. A top 3 indok közt mindig ott van, hogy a shortosok manipulálták a piacot, ők nyomták le az árakat" - fogalmazott  Pénzcentrumnak írt cikkében Kardos Zsolt. Az AEGON Alapkezelő szakértője szerint azonban ez csak vádaskodás, nincs sok köze a valós problémákhoz. Lássuk, melyek ezek.

Kardos Zsolt, az AEGON Alapkezelő szakértője szerint az első ellenérv a shortosok ellen alapvető: "Minek haragszunk rájuk, ha ugyanis egy jó részvény ára lement 20-ról 10-re, akkor az jó, hiszen fél áron kapunk valamit; hasonlóan, mint amikor a boltban elcsípünk egy 50 százalékos akciót" - fogalmazott a szakértő. A tőzsdén ennek mégsem örülnek, mint fogalmaz, ilyenkor ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés