Előfizetői tartalom

Megcsillant a befektetők reménysugara: visszapattantak a magyar alapok

Portfolio
Március elején egyszerre verte szét a piacokat a koronavírus-pánik és az olajárak összeomlása, ami a magyar alapok többségének teljesítményére is kihatott, nagyon sok befektető nézhette végig, ahogy portfóliója pár nap alatt 20-30%-ot értékelődik le. Szerencsére a hangulat múlt heti javulását sok vagyonkezelő az előnyére tudta fordítani és szép lassan elkezdett emelkedni a nagyobb leértékelődést elszenvedő alapok jelentős része.

Úgy tűnik, talán sikerült a nagyobb eséseket megfogni a világ tőzsdéin százmilliárdos, ezermilliárdos fiskális és monetáris stimulus-csomagokkal, a múlt héten szolidabb emelkedéseket tapasztalhattunk a tőkepiacokon és az olajpiacon is. Éven belüli mélypontjához képest a Dow Jones 16,4%-ot, a DAX 14,1%-ot, a BUX pedig 8,72%-ot emelkedett a pénteki zárásig. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés