Előfizetői tartalom

Hogyan élik meg a befektetők és a bankárok/brókerek a vírusválságot?

Portfolio
Az elmúlt hetekben jelentősen megugrott a számlanyitások száma, elsősorban az online csatornákon futott fel az érdeklődés – számolt be a Portfolio-nak friss tapasztalatairól Somlai László, az Erste Private Banking  igazgatóságának vezetője. A szakember szerint sokkal nagyobb nyugalommal szemlélik az ügyfelek a piaci folyamatokat, mint 2008-ban, és sokan inkább annak módját keresik, hogy a kialakult helyzetben hogyan tudnák növelni kockázatosabb eszközeik arányát.

„Sok szempontból más ez a válság, mint a korábbiak. Az Ersténél a privátbankárok többsége évtizedes ügyfélkapcsolatokkal bír, nem ez az első válság, amikor helyt kell állniuk, így egyáltalán nem volt ijedelem. Minden válság egyben lehetőség is, ezt kell mindenkinek szem előtt tartani, legyen az ügyfél vagy bankár. Nekünk is sikerült a folyamatainkat egyszerűbbé tenni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés