Előfizetői tartalom

Feléledt a szuperállampapír: rég nem látott összegekkel szálltak be a magyarok (2.)

Portfolio
Nagyjából két hónapja volt utoljára, hogy meghaladta az 50 milliárd forintot a szuperállampapír heti jegyzése, de múlt héten sikerült ismét megugrania ezt a küszöböt a MÁP+-nak. Nem tudni, hogy a koronavírus miatti aggodalmat vetkőzték le a magyarok, vagy az olajár drasztikus visszaesése miatt térhettek vissza néhányan a kockázatkerülőbb befektetésekhez, minden esetre kíváncsian várjuk, hogy csak egyszeri felpattanás ez a szuperállampapírnál, vagy valóban visszatért a magyarok vásárlási kedve. Időközben kiderült: a több mint 100 milliárdnyi lejáró prémium állampapír is sokat segíthetett a múlt heti számok feltornázásában.

Az ÁKK friss adatai szerint múlt héten több mint 53 milliárd forint értékben jegyeztek a magyarok a szuperállampapírból, ezzel együtt az április 117 milliárd forintnál jár. Ha hasonlóan jó lesz a mostani hét is jegyzési szempontból, akkor talán sikerül megtörni a február óta tartó lejtmenetet a szuperállampapír keresletében. Bár az indulás hónapjaihoz mérten ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés