Előfizetői tartalom

Ha ez így megy tovább, lassan nyoma sem lesz a magyar alapok összeomlásának

Portfolio
Sok befektetőnek komoly sokkot hozhatott a március, hiszen nagyon hirtelen, nagyon nagyot estek a tőzsdék és így a magyar befektetési alapok is. Szerencsére azonban bő 1,5-2 hónappal a zuhanás után a 20-30% körüli mínuszok kezdenek eltűnni a piacról és sorra fordulnak pluszba az év eleje óta nagyot eső portfóliók is. Sajnos azoknál az alapoknál, amelyek risk-off módba váltottak, mint az OTP Supra vagy az Axiom Aplus, lassabb pozitív irányú korrekciót figyelhetünk meg.

Bár az elmúlt 1-2 héten egy kicsit alábbhagyott a tőzsdék visszapattanásának dinamikája, sőt, az utóbbi napokban többnyire inkább kisebb-nagyobb eséseket lehetett látni, messze sem olyan rossz a helyzet, mint márciusban. A Dow Jones például 35%-os mínuszban járt az év eleje óta, mielőtt elkezdett visszapattanni, a magyar BUX esése pedig még a 36%-ot is átlépte, a DAX pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés