FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Koronavírus ide vagy oda, fix 10 százalékos hozamot érhetsz el egy nagyon egyszerű trükkel

Portfolio
Még az is kétszámjegyű hozamot érhet el, aki júniusban veszi fel a babaváró hitelt, hogy aztán szuperállampapírba fektesse 5 évre, gyermekvállalási cél nélkül. Az ÁKK adatai és saját számításaink szerint mégsem érdemes a jövő hónapra halasztania a hitelfelvételt annak, aki eddig nem vette fel a babavárót, de befektetné az összeget, ugyanis kicsit megint romlani fog a helyzet. Fontos, hogy az általános hiteltörlesztési moratórium a március 18-a után folyósított kölcsönökre már nem igényelhető.

A nagy trükk még mindig működik

Több cikkünkben (legutóbb itt) is foglalkoztunk már azzal, hogy a babaváró hitelt azoknak is megérheti felvenni, akik a következő 5 évben nem feltétlenül vállalnak gyermeket, vagy nem biztosak abban, hogy érkezik új gyermekük. Ez esetben 5 év múlva a babaváró hitel időközben igénybe vett állami kamattámogatását vissza kell fizetni, a hitelt pedig nagy valószínűséggel érdemes lesz majd végtörleszteni.

A babaváró hitel is központi téma lesz jövő keddi online konferenciánkon, érdemes regisztrálni!

Ha az első 5 évben MÁP+ kötvénybe fektetjük az összeget, még mindezzel együtt is több százezer forintos, előre kiszámítható nyereséget lehet elérni. Ez kétszámjegyű éves hozamnak felel meg a babaváró hitel havi törlesztőrészletére (mint egyfajta „rendszeres megtakarításra”) vetítve.

Babaváró hitelt vennél fel? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával!

Megjelent a múlt héten az ÁKK júniusban felvett babaváró hitelekre érvényes hozamadata, amely a visszafizetendő kamattámogatás összegét befolyásolja. A babaváró hitel és a szuperállampapír kombinációja egy júniusban felveendő hitel esetében megközelítőleg így néz ki:

Fix 10% hozam még ilyenkor is?

  • A babaváró hitel és a szuperállampapír kombinációja lépésről lépésre
  • Mennyi pénzem marad a végén?
  • Mi van, ha nem akarok gyereket?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés