FONTOS Gyökeres változás jön az EU-pénzeknél, Brüsszel teljesen más támogatási modellt akar
 
Előfizetői tartalom

Kisbefektetők tragédiája: milliók maradtak le a nagy részvényraliról

Portfolio
Bizonyára sokan megbánták, hogy tavaly jelentős pénzeket súlyoztak át részvényekből kötvényekbe, mert így lemaradtak a nagy részvénypiaci felívelésről. Az ICI friss tanulmánya szerint pedig pontosan ez történt: milliárdok hagyták ott a részvényalapokat, hogy helyette kötvényalapokat vegyenek. A tanulmány kitér arra is, hogy bár Japán ebben messze leköröz minket, azért az európaiaknak sem kell a szomszédba menni egy kis kockázatkerülésért: az Európai Unión belül élő lakosok pénzügyi vagyonuk közel harmadát bankban parkoltatják, ehhez képest a befektetési alapokban tartott megtakarítások csak elenyésző részt képviselnek. Lenti cikkünkben a tanulmány érdekesebb meglátásait foglaltuk össze.

Az elmúlt évtizedben jelentősen megnőtt a befektetési alapok iránti kereslet a világban. A nyíltvégű, szabályozott alapok (a későbbiekben ezekre csak, mint „alapok” utalunk, mivel vannak köztük ETF-ek is ) nettó értékesítése 14,4 ezermilliárd dollárt tett ki az elmúlt 10 évben globálisan. A megnövekvő keresletre az alapkezelők új alapok piacra dobásával válaszoltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés