Előfizetői tartalom

Jött a koronavírus, és a részvény lett az új kedvence a magyar befektetőknek

Portfolio
A márciusi jelentős vagyonvesztést követően az április már szerény emelkedéssel zárult a befektetési alapok piacán, ami egyértelműen a jobb piaci teljesítménynek köszönhető. Úgy tűnik, sok befektető lát most beszállási pontot a részvénypiacon, a részvényalapok iránt ugyanis jelentősen megugrott a kereslet, annak ellenére is, hogy a kategória egyébként idén még jelentős mínuszban van. A részvényalapoknál sokkal több pénzt vesztettek azonban az abszolút hozamú alapok.

Kis mértékben, 27 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon áprilisban a BAMOSZ friss statisztikái szerint, ezzel az iparági kezelt vagyon 6052 milliárd forintot tesz ki. Bár a növekedés nem nagy, jóval pozitívabb képet fest, mint a márciusi 456 milliárd forintos mínusz. Múlt hónapban egyértelműen a hozamoknak köszönhető a vagyonemelkedés, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés