koronavírus fertőtlenítő maszk covid járvány
Befektetés

Kitáraztak a nagybefektetők a koronavírus elleni védőeszközöket gyártó cégek részvényeiből

Portfolio
Azt gondolhatnánk, hogy az olyan nagybefektetők, mint a hedge fundok mind jelentős összegekkel szálltak be már a kezdetektől fogva a koronavírus ellen harcot hirdető, szájmaszkokat és kézfertőtlenítőket gyártó cégekbe, de úgy tűnik, egyáltalán nem ez a helyzet. A Reuters gyűjtése szerint a hedge fundok az első negyedévben nem ezeket a cégeket keresték. Aki pedig mégis beszállt a nagyobb cégekbe, inkább vesztett a befektetésen.

Csak kevés olyan hedge fund volt az első negyedévben, amely egyéni védőeszközöket (PPE) gyártó cégekbe, mint a 3M, a Kimberly-Clark és a Honeywell, fektetett. A Symmetric.io kutatócég az alapok első negyedév végi befktetéseit elemezve jutott erre a következetésre – írja a lap.

Nem, hogy befektettek volna ezekbe a cégekbe, hanem sokan eladták a bennük lévő részesedésüket: a március végi állapot szerint a hedge fundok összesen 760 millió dolláros negatív tranzakcióval zárták a negyedévet a fenti három cég részvényeit illetően.

Ironikus módon azok a cégek, amelyek már korán beszálltak a védőeszközöket gyártó cégekbe, mint a Maverick Capital, a Point 72 és a D.E. Shaw, valószínűleg mínuszban vannak a befektetéseikkel, mivel alapjaik árfolyama mínuszban van eddig az évben, ami arra utalhat, hogy még mindig van kitettségük PPE-cégekben.

Az, hogy egy cég védőeszközöket gyárt, még korántsem jelent automatikus sikert. A 3M cég például, bár arcmaszkokat is gyárt, amelyek nagyon kelendőek, idén eddig 15,4%-os mínuszban van a tőzsdén, mivel a cég bevételeinek csak kisebb részét képezi a maszkokból származó bevétel.

Hasonló formában van a maszkgyártásban szintén élen járó Honeywell is, amelynek részvényárfolyama idén eddig 24,3%-kal van lejjebb.

Az adatokból kiderül az is, hogy azok a hedge fundok, amelyek kisebb PPE-cégekre fogadtak, jobb eredményt értek el. A Balyasny és az Arrowstreet például a védőruhákat gyártó Lakeland Industriesba szállt be, a cég árfolyama pedig idén már 26%-os pluszban van.

A Tudor Investment, a Millenium és az Arrowstreet az első negyedévben a szintén védőmaszkokat gyártó MSA Safety cégbe is befektetett, amely az elmúlt 4 hétben már 12%-kal került feljebb, de az év egészére nézve még mindig 4%-os mínuszban van az árfolyam.

Egy kisebb hedge fund, a Tiburon Opportunity az Edison Nation  cégben épített fel kitettséget, amely mostanság nyert el egy nagyobb, védőeszközök gyártására szóló szerződést, amelynek hatására a cég árfolyama kilőtt és idén eddig már 22%-os pluszban van.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
traders
dollar_bankjegy
maszk koronavírus medence
olaj szénhidrogén
koronavirus helyreallitasi alap unios koltsegvetes ursula von der leyen200527
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 27.
Ingatlanpiac: Bérlők vs. Bérbeadók - Itt az újranyitás!?
2020. május 28.
Megfizethető lakhatás és kormányzati tervek
2020. május 28.
Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
Online előadás
Részvények, devizák, indexek és árupiacok elemzése, ötletelés.
Online előadás
Bolyongás a külföldi részvények között. Ötletek, praktikák.
GettyImages-a0022-000113