Előfizetői tartalom

Eddigi leggyengébb évszakán van túl a szuperállampapír

Portfolio
Az idei tavasz volt a szuperállampapír fennállásának eddig leggyengébb évszaka, március és május között összesen a 450 milliárdot sem érte el a magyarok jegyzése, ebből alig 147 milliárdot tett ki a május.

Gyenge évszakot zárt a szuperállampapír, márciustól májusig összesen a 450 milliárdot sem érte el a magyarok jegyzése, ami jócskán elmarad a

  • december-február közötti 850 milliárdtól,
  • az azt megelőző őszi időszak közel 1100 milliárdjától, vagy
  • a tavaly június-augusztus közötti 1800 milliárdos jegyzéstől.

Bár voltak olyan hetek májusban, amikor a 40 milliárdot is meghaladta a szuperállampapír jegyzése, összességében nem lett sokkal jobb hónap keresleti szempontból a május, mint a március volt, áprilistól pedig egyértelműen elmaradt.

A friss számok szerint múlt héten összesen 31 milliárd forint értékben jegyeztek a magyarok a szuperállampapírból, ezzel májusban összesen 147 milliárdnyi jegyzés érkezett be a papírra.

A cikk fontosabb üzenetei:

  • Gyenge értékesítést produkált a szuperállampapír idén tavasszal.
  • A májusi értékesítési számok alig lettek jobbak, mint a márciusiak.
  • Sok lakossági papír jár még le idén, de nem biztos, hogy a felszabaduló pénzek szuperállampapírba mennek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés