Előfizetői tartalom

Aggasztó számok: elzárta a pénzügyi forradalmárok pénzcsapját a koronavírus

Portfolio
Jelentősen visszaesett a fintech-befektetők aktivitása 2020 első negyedévében, ráadásul a kockázatvállalás is csökkent: inkább az érett fázisban lévő startupokat kezdték el támogatni a tőkések – derül ki a CB Insights legfrissebb összegzőjéből. A visszaesés oka egyértelműen a koronavírus: az ázsiai startup-szcénából kis túlzással eltűnt a pénz, hasonló sor vár valószínűleg a második negyedévben az európai és amerikai fintech-piacra is.

A koronavírus-járvány véget vetett az elmúlt években egyértelműen felívelő trendnek, mely szerint folyamatosan egyre és egyre több pénz ömlött a világ fintechcégeibe. 2020 első negyedévében visszaesett a pénzügyi startupok tőkefinanszírozási szintje 2018-as mélységekbe; mindössze 6 milliárd dollárt szívtak fel a pénzügyi startupok, ami a tavalyi bázisnál 1,1 milliárddal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés