Előfizetői tartalom

Lényegében a semmiért tömték ki a gazdag magántőkealaposok zsebét a befektetők

Portfolio
Sok befektető, köztük intézményi szereplők is azért fektetnek magántőkealapokba, mivel magasabb hozamra számítanak ezekből az alapokból, mint a piacokról. A legfrissebb számok szerint a magántőkealapok azonban nem tudták felülteljesíteni az átlagos amerikai részvényindexek hozamát, cserébe viszont 230 milliárd dollárnyi teljesítménydíjat zsebeltek be az utóbbi 10 évben – írja a Financial Times.

Sok multimilliárdos gazdagodott meg azon, hogy az utóbbi években magántőkealapot indított, holott egy friss felmérés szerint ezek az alapok nem teljesítettek jobban, mint egy amerikai piacokat követő indexalap 2006 óta. A magántőkealapokat tulajdonló, több mint 2 milliárd dollár vagyonnal rendelkező milliárdosok száma a 2005-ös 3 főről 22-re nőtt mostanra, miközben a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés