Előfizetői tartalom

Érdekes javaslattal állt elő a Fitch – Így óvnák meg a befektetők pénzét a befektetési alapokban

Portfolio
A Fitch friss elemzése szerint az idei eddig felfüggesztések a befektetési alapok visszaváltása kapcsán teljesen más képet mutatnak, mint az utóbbi 10 évben: most ugyanis nem arról volt szó, hogy sokan megrohamozták volna az alapkezelőket a pénzükért, hanem egyszerűen nem lehetett beértékelni az eszközöket a koronavírus okozta piaci stresszhelyzetben. A hitelminősítő szerint megoldás lehetne erre akár az is, ha megszűntetnék a napi visszaváltás lehetőségét a befektetési alapoknál.

A Fitch friss elemzése szerint idén eddig legalább 62 milliárd dollárnyi vagyon esetében függesztették fel a kifizetéseket befektetési alapok a koronavírus okozta piaci stressz miatt. Ez az összeg már most meghaladja az eddigi egész éves számokat és jól mutatja, hogy egyes befektetési alapoknál komoly likviditási gondok vannak. A jelentés szerint az ingatlanalapok, a vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés