Előfizetői tartalom

Óriási vagyonokat tolt a lakosság befektetési alapokba, de ez nem lesz elég a túléléshez

Portfolio
Hiába nőtt majdnem minden régióban kétszámjegyű összegben az alapkezelőknél kezelt vagyon, és hiába itt az egyik legmagasabb a profitmarzs a pénzügyi szolgáltatók körében, kihívás előtt áll a piac, az alapkezelést mostani formájában az egyre csökkenő díjbevételek és a passzív befektetések felé való elmozdulás sem segíti. A BCG Asset Management jelentése szerint a koronavírus az eddigieknél is nagyobb sebességbe kapcsolhatja a digitalizációt, termékinnovációt és felvásárlásokat is a szektorban. A magyar alapkezelők jövőjéről és piaci kilátásairól a Portfolio idén 10. alkalommal megrendezésre kerülő Öngondoskodás konferenciáján bővebben is szót ejtünk. Gyere el te is november 10-én!

Kétszámjegyű növekedés a kezelt vagyonban Miután 2018-ban 2 ezermilliárd dollárral csökkent a befektetési alapokban kezelt vagyon világszerte, tavaly egy jelentős visszapattanást lehetett látni, majdnem minden régióban kétszámjegyű vagyonnövekedés volt, köszönhetően a tőkepiaci hozamoknak és tőkebeáramlásnak. A vagyonnövekedés ellenére az alapkezelési díjak csökkenésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés