Előfizetői tartalom

Beütött a víruspánik: a magyarok hátat fordítottak kedvenc befektetéseiknek

Portfolio
Jelentősen, mintegy 400 milliárd forinttal megcsappant idén a magyar befektetési alapok kezelt vagyona, elsősorban ez azzal indokolható, hogy jelentős hozamveszteséget szenvedtek a tőzsdék összeomlásával párhuzamosan az alapok, a befektetők pedig megijedtek a volatilitástól és kirántották a pénzt. Még a legnagyobb alapok kezelt vagyona is csökkent, mintegy 87 milliárd forinttal július elejéig, pedig teljesítményük többnyire viszonylag kedvező volt a Covid-krízis ideje alatt. A szektor 67%-a a tőzsdei visszapattanás ellenére egyébként még mindig mínuszban van az év eleje óta.

2020 kifejezetten izgalmas évnek bizonyul eddig a befektetési alapok piacán; az év elején még mintegy 6500 milliárd forintot kezelt a szektor, de aztán jött a Covid-krízis és mintegy 400 milliárd forint eltűnt május végéig a hazai alapokból. A piacra egyszerre gyakorolt nyomást a tőzsdék összeomlásából fakadó árfolyamveszteség és a befektetői pénzkivonások is. Az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés