Előfizetői tartalom

Komoly bajba kerültek az ügynökök: egy komplett szektor halálos ítéletét mondta ki az új kata-szabály?

Az új kata-szabályok miatt több szakmai szervezet is tiltakozott, viszont a biztosítások értékesítésével foglalkozó függő és független ügynököket kifejezetten kellemetlenül érintik a módosítások. Mivel egy megbízónak számláznak, már 3 millió forintos éves bevétel fölött 40%-os adóval vágják nyakon a katás értékesítőket, ami elijesztheti a Covid-krízis miatt eleve küszködő szektortól a fiatal tehetségeket és megnyesheti a tapasztaltabb értékesítők bevételeit is. A „frontvonalban” dolgozó, értékesítéssel foglalkozó biztosítási szakemberekkel beszélgettünk a kata-változások hatásairól.

Kihirdették az új kata-szabályokat Július 3-án fogadta el az Országgyűlés a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényt, amelynek talán legfontosabb pontja, hogy módosítja a kisadózó vállalkozások adózására (kata) vonatkozó szabályozást is. A törvényt július 13-án hirdette ki Áder János: Kapcsolódó cikkünk 2020. 07. 13. Áder János kihirdette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés