Előfizetői tartalom

Közel tízmilliós bírságot kapott az Aegon önkéntes pénztára az MNB-től

Portfolio
Az MNB 9,8 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Aegon Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztárra, egyebek közt számos informatikai biztonsági, számviteli és adatszolgáltatási hiányosság miatt, és kötelezte a problémák orvoslására. A feltárt jogsértések nem fenyegetik a pénztár biztonságos működését - írja az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálatot végzett az Aegon Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztárnál (Aegon pénztár), a 2015. január 19-től a vizsgálat végéig tartó időszakot áttekintve. Az ellenőrzés elsősorban informatikai (IT) biztonsági, számviteli és adatszolgáltatási téren tárt fel jelentősebb hiányosságokat. A jegybank vizsgálata nyomán ma közzétett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés