Befektetés

MKB-Pannónia: a második hullám kihívásai

Czifra Gábor

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az MKB-Pannónia Alapkezelő írását olvashatják:

"Az USA-ban a koronavírus elleni védekezésben sajnos nem sikerült elérni Dél-Korea hatékonyságát, így újra tartós emelkedésnek indult az új fertőzésszám elindítva ezzel a második hullámot. Az ősz és az influenza szezon beköszöntével ezért több, mint valószínű, hogy ez a hullám sokkal tartósabb és hosszabb idő alatt fog lecsengeni, mint amire most sokan számítanak. A gazdaság teljes lezárásának és a kijárási korlátozások újbóli bevezetésének ellenben nagyon kicsi az esélye, ezzel szemben sokkal valószínűbb a részleges korlátozások (tömegrendezvények tiltása, iskolák bezárása, beutazási tilalom), ami a vírus okozta válságból való kilábalást lassabbá fogja tenni.  A laza fiskális és monetáris politika által indukált optimista befektetői hangulatot és extrém értékeltséget komolyan próbára fogja tenni a várhatóan elhúzódó gazdasági fellendülés az ősz folyamán.

Ilyen viharvert környezetben a részvények általánosságban kerülendők, és érdemes defenzív portfóliót kialakítani 15%-s részvénysúllyal és 55% készpénzaránnyal. A fejlett részvények közül a magas készpénz aránnyal rendelkező technológiai és felhőszolgáltatók teljesítettek jól a vártnak megfelelően. A következő időszakban azonban az amerikai vírushelyzet romlása és a feszített értékeltség miatt érdemes profitot realizálni az amerikai technológiai papírokon és a dollár gyengülésével párhuzamosan fejlődő piaci részvényeket vásárolni. Az extrém amerikai mennyiségi lazítás és a magas államháztartási hiány miatt a következő hónapokban az amerikai deviza biztonsági tartalék szerepe háttérbe szorulhat és tartós gyengülő trend alakulhat ki, ezért érdemes az átmeneti dollár erősödéseket amerikai részvény és deviza eladásra kihasználni."

Találd meg a neked való befektetési alapot!
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
németország gyár erőmű
americanairlines_legitarsasag
nemet_nemet
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Megtépázta a magyar befektetők pénzét az augusztusi vihar