befektetés befektető hedge fund trader kereskedő
Befektetés

Óva intenek a részvényektől a profik

Portfolio
A legnagyobb globális alapok négy éve a legnagyobb mértékben javasolják ügyfeleiknek a részvénypozíciók leépítését, miközben a kötvénypiacon a felvett pozíciók tartását ajánlják – derül ki a Reuters felmérésből. Az alapkezelők arra számítanak, hogy a koronavírus-járvány elsősorban a vállalatok gazdálkodására lehet negatív hatással.

A gazdaságban látszanak ugyan a javulás jelei a mélyponthoz képest, de nagy a bizonytalanság, mindenki a járvány esetleges második hullámától tart. Ez a bizonytalanság viszont nem teljesen tükröződik az árfolyamokban, az S&P-500 index alig 4%-nyira van februári csúcsától. A Reuters által megkérdezett 35 alapkezelő és profi befektető éppen ezért tart attól, hogy hamarosan kifulladhat a részvénypiaci rally.

A részvénypiacok egyelőre gyors visszapattanást áraznak a gazdaságban, de egyelőre nem látni, honnan jönne ez – mondta a hírügynökségnek az egyik szakértő. Szerinte a járványhelyzet bonyolultabb, mint elsőre tűnik, sok ország még az első hullámon sincs túl, a vakcina pedig egyelőre távolinak és bizonytalannak tűnik.

A felmérés szerint a modellportfólióban 43,9%-ra javasolják csökkenteni a részvények arányát, ennél alacsonyabbra utoljára 2016 nyarán volt példa. Közben a kötvények arányát szinten tartani ajánlják, ez 44,3%-ot tenne ki a modellportfólióból.

A jövőbeli változásokkal kapcsolatban a szakértők majdnem 80 százaléka azt mondta, hogy a kockázatos eszközök további leépítése lehet a következő lépés, a maradék 20% is csak szinten tartaná ezeket a pozíciókat, vagyis senki nem számol azzal, hogy majd növelni tudja azokat.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Duna House
koronavírus, vakcina
ausztria_hegy
arany
commerzbank shutter
donaldtrump
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Felülünk a trendvonatra és közben vételi és eladási zónákat azonosítunk.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
forint mnb épület sötét magyar jegybank