Előfizetői tartalom

Óva intenek a részvényektől a profik

Portfolio
A legnagyobb globális alapok négy éve a legnagyobb mértékben javasolják ügyfeleiknek a részvénypozíciók leépítését, miközben a kötvénypiacon a felvett pozíciók tartását ajánlják – derül ki a Reuters felmérésből. Az alapkezelők arra számítanak, hogy a koronavírus-járvány elsősorban a vállalatok gazdálkodására lehet negatív hatással.

A gazdaságban látszanak ugyan a javulás jelei a mélyponthoz képest, de nagy a bizonytalanság, mindenki a járvány esetleges második hullámától tart. Ez a bizonytalanság viszont nem teljesen tükröződik az árfolyamokban, az S&P-500 index alig 4%-nyira van februári csúcsától. A Reuters által megkérdezett 35 alapkezelő és profi befektető éppen ezért tart attól, hogy hamarosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés