Előfizetői tartalom

Megtáltosodott a szuperállampapír: január óta nem láttunk ilyet

Portfolio
Erősen zárult július hónap a MÁP+ jegyzései szempontjából, a múlt héten ugyanis 82,1 milliárd forintnyi jegyzést fogadott el az ÁKK. Nem feltétlenül új pénzek beáramlásáról van szó, ugyanis több mint 300 milliárd forintnyi lakossági kézben lévő állampapír járt le a múlt hónapban, a MÁP+ kötvénybe ehhez képest „csak” 230,5 milliárd forint áramlott.

Január óta a legerősebb hónapon van túl a szuperállampapír: június utolsó két napjával együtt 230,5 milliárd forint jegyzés érkezett a papírra júliusban. Igaz, hogy ennél tavaly minden egyes hónap erősebb volt, idén viszont ez volt a második legerősebb hónap. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy július hónap erősnek ígérkezik, hiszen ekkor jár le a legnagyobb mennyiségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés