fiatalember laptoppal és telefonnal szomorkodik
Befektetés

Már 106 millió dollárt buktak az amerikaiak koronavírusos csalások miatt

Portfolio
Körülbelül 106 millió dollárt bukott már az amerikai lakosság a Covid-19 járványhoz köthető csalások miatt – derül ki a Federal Trade Comission adataiból.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az FTC arra figyelmeztetett, hogy a legtöbb csalás az állami mentőcsomagokra játszik rá: azt kérik az áldozatoktól, hogy fizessenek be valamekkora összeget annak érdekében, hogy pénzhez jussanak valamilyen valójában nem létező állami segélyprogramon keresztül. Az is előfordulhat, hogy a csalók az állam nevében hiteltörlesztést ajánlanak áldozataiknak egy „kisebb összegért” cserébe, amit aztán sosem teljesítenek.

A hivatal arról tájékoztatta a lakosságot, hogy semmilyen banki adatot nem kell megadniuk annak érdekében, hogy az állami segítséghez hozzájussanak. Arra is figyelmeztettek, hogy az első, 1200 dolláros stimulációs összeg után még nem sikerült kormányzati oldalról megállapodni újabb pénzosztásban, így aki ilyesfélével keresi meg őket, valószínűleg átverést szándékozik véghez vinni.

Az is előfordulhat, hogy rossz szándékú „online munkahelyekre”, kétes befektetési sémákba akarják beszervezni az amerikaiakat, akik tömegesen váltak munkanélkülivé a krízis alatt. A hivatalos tájékoztatásban az FTC felhívja a figyelmet arra, hogy mindenképpen érdemes utánanézni a cég hátterének, ha valaki munkát kínál.

Címlapkép: Getty Images

(CNBC)

Találd meg a neked való befektetési alapot!
MNB épület getty
ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Confused women