bankkártya utazó utazik kalap fiatal
Befektetés

Elképesztő hozamelvárásai vannak a fiataloknak

Portfolio
Az összes korosztály közül az ezredfordulósok várják el befektetéseiktől még mindig a legmagasabb hozamot: egy friss kutatás szerint éves átlagos 12% megtérülést szeretnének elérni az 18 és 37 éves kor közti befektetők – írja a CNBC.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Shroders’ 23 450 befektető véleményét kérdezte meg 2020 áprilisa és júniusa közt, az eredményeket néhány napja publikálták.

A koronavírus-krízis alatti volatilitás ellenére az ezredfordulós generáció befektetői igencsak magas elvárással rendelkeznek a 12%-os éves hozammal, de hasonlóan optimisták a 38-50 éves X-generációsok is, akik 11%-os éves átlagos hozamot szeretnének elérni. Az 51-70 éves baby boomer generáció 10%-os hozamot szeretne évente átlagosan elérni, hozzájuk hasonló elvárásai vannak a 71 év fölötti befektetőknek is.

A legtöbb befektető elvárásai nem változtak a tavalyi eredményhez képest, kivéve a boomereket, akik tavaly még csak 9%-kal számoltak.

A Shroders befektetési szakértője a számokat azzal magyarázta, hogy az ezredfordulósok még elég távol vannak a nyugdíjtól, így magasabb kockázatot vállalnak idősebb embertársaiknál.  

Régiós bontásban egyébként az argentinok, az amerikaiak, az emírségekbeliek az indonézek és az indiaiak támasztották a legmagasabb hozamvárakozásokat: ők 15%-os éves hozammal számolnak.

A zöld befektetési termékek és a jövő generációjának a munkahelyi igényei is fókuszba kerülnek a Sustainable World konferencián szeptember 9-én.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
orbanvarga
jpmorgan shutter
koronavírus orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bikuci