robinhood shutter
Befektetés

Teljesen ingyenes a Robinhood, mégis rekordmennyiségű pénzt zsebelnek be, hogy lehet ez?

Portfolio
Annak ellenére, hogy a Robinhood ingyenes, rengeteg pénzt zsebelnek be befektetőiknek köszönhetően, ahogy a pandémia alatt sosem látott érdeklődés halmozta el a díjmentes kereskedési platformot – írja a CNBC.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Robinhood 180 millió dollárnyi bevételt kasszírozott be 2020 második negyedévében, ami a tavalyi bázishoz képest duplázódást jelent – derül ki a tőzsdefelügyelet (SEC) adataiból. Ez a szám rekordnak számít a cég eddigi életében. 

A Robinhood elsősorban nem közvetlenül az ügyfelektől, hanem az olyan market makerektől szed be díjakat, mint a Citadel vagy a Virtu, ezek jutalékot fizetnek a brókercégnek azért cserébe, hogy kivitelezhetik a kereskedési ügyleteiket. Bár egy-egy ilyen ügylet jutalékterhe elhanyagolható, mindössze 17 cent 100 tradenként, olyan forgalomnál, mint amit a Robinhood csinált, már szép összegre hízik fel a teljes pool.

A Robinhood egyébként nem is részvénykereskedési ügyleteken keresztül, hanem opciós kereskedési ügyleteken keresztül szerezte meg bevételének nagy részét, melyre most szert tett: a 180 millióból 111 millió innen származik. Az opciós kereskedés jellemzően drágább, komplexebb és kockázatosabb az ügyfélnek, a Robinhoodon való opciós kereskedés vezetett a 20 éves Alex Kearns öngyilkosságához is.

Ezen kívül a Robinhood befekteti annak az összegnek egy részét, mellyel az ügyfelek nem kereskednek, rövid lejáratú, kockázatmentes értékpapírba.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
koronavirus_maszk
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
hitel és maszk
vakcina oltás
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bikuci