4,6 millió dollárt fizetett egy ebédért Warren Buffettel, de elmarad
Befektetés

Új favoritja van Warren Buffettnek, közben szabadul az amerikai bankoktól

Portfolio
A Berkshire Hathaway tegnapi közlése szerint több amerikai nagybankban való részesedését is visszavágta – számol be a hírről a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Jelentősen csökkentette több amerikai bankban lévő részesedését Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway. Ezek között van a Wells Fargo, a JP Morgan és a Goldman Sachs is, ez utóbbiból teljesen ki is szállt.

Az amerikai felügyeleti szervek felé benyújtott hivatalos dokumentumok szerint június 30-ig a Berkshire 20,9 millió darab részvényt vásárolt 563,6 millió dollár értékben a Barrick Goldban, amely a világ egyik legnagyobb bányacége. A Barrick részvényeinek árfolyama profitált az arany elmúlt időszakban látott meneteléséből.

A bankokban viszont úgy tűnik, nem lát most olyan nagy értéket Buffett és portfóliómenedzserei, mint eddig. A Wells Fargóban az elmúlt negyedévben 26%-kal csökkentette eddigi részesedését, 237,6 millió darab részvényre. A bankban a cég már 2018 eleje óta folyamatosan építi le állományát, mióta a pénzintézet egymás után keveredik különféle botrányokba.

 JP Morganben lévő részvényállományát 62%-kal vágta vissza a Berkshire a jelenlegi 22,2 millió darabra, a Goldmanból pedig teljesen kiszállt, eladva a maradék 1,9 millió darab részvényét.

A cégnek azért van még jó pár bankban befektetése, ilyen a Bank of America, amelybe múlt hónapban több mint 2 milliárd dollár értékű részvényt vásárolt.

A Berkshire közléséből az is kiderül, hogy a Restaurant Brands Internationalben lévő részesedését is eladta, amely a Burger King és a Tim Hortons anyacége.

Címlapkép: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Confused women