Előfizetői tartalom

Fontos szerep hárul a magyar lakosságra az adósságfinanszírozásban – Mutatjuk, miért

Az eredeti tervnél 1710 milliárd forinttal magasabb, 3600 milliárd forint lehet idén az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi hiánya – derül ki az Államadósság Kezelő Központ frissített finanszírozási tervéből. Ez pedig azt is jelenti, hogy az eddig felvázoltnál sokkal fontosabb szerephez jutnak a lakossági állampapírok.

Jelentős átrendeződésen megy keresztül a magyar megtakarítási piac, az alábbi ábra azt mutatja például, hogy 2019 nagy slágere, a lakossági állampapír értékesítése láthatóan lelassult. Elmondható, hogy 100 új lakossági forintból tavaly még 65 forint került állampapírba, az idei első félévben viszont „csak” 24 forint. Döntően óvatossági okokból. további 32...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés