Előfizetői tartalom

Jön az összeomlás? Bajt jelez a híres Buffett indikátor

Portfolio
A befektetési guru által kedvelt indikátor új csúcsra emelkedett. A „Buffett indikátor” néven is emlegetett mérőszám a GDP-t hasonlítja össze a tőzsdén kereskedett cégek összkapitalizációjával. Ez alapján egy egyszerű osztással a historikus adatok alapján megállapítható, hogy a részvénypiacok alul- vagy felülértékeltek-e.

Az indikátor az elmúlt két évben folyamatosan újabb és újabb csúcsokat dönt, jelenleg 183 százalékon áll. Számításában az összes amerikai tőzsdén kereskedett vállalatot osztjuk el az amerikai GDP-vel. Az amerikai piacok teljes kapitalizációját a Willshire 5000 index méri, ami jelenleg közel 35 500 milliárd dollár. A legutóbbi hivatalos negyedéves GDP adat az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés