Előfizetői tartalom

Kirobbanó hangulat, száguld a Deutsche Telekom és Adidas

Portfolio
Tépik ma az európai piacokat, a részvények árfolyama rendületlenül emelkedik. Az emelkedést az eurózóna inflációs adata fűti, a zónában a fogyasztói árak négy év után előszőr csökkentek. A ralival párhuzamosan a saját devizával rendelkező kisebb országok tőzsdéi relatív alul teljesítők, nulla-kis pluszban tartózkodnak. A német piacon a Deutsche Telekom és az Adidas vezeti az emelkedést.

Az európai piacokon a német, francia és holland piac vezeti az emelkedést, a szlovén, horvát szerb és magyar piac a lemaradók közt található. Az alulteljesítés oka lehet az eurózónában megjelent inflációs adat, hiszen míg ott a jegybanki szigorítás a távoli jövőbe vész, addig a saját devizával rendelkező országok jobban kitettek az inflációnak, és az esetleges jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés